Lacnejšie a komfortnejšie platenie parkovania v Prešove

16.05.2013 Prešov

Prešov ( Mesto Prešov) 
Mesto Prešov a spoločnosť VINCI Park Slovakia, s.r.o prinášajú ďalšiu novinku v oblasti parkovania v meste, ktorá prinesie pre zákazníka nielen väčší komfort ale aj úsporu. Od stredy 15. 5. 2013 bude možné prostredníctvom jednoduchej aplikácie v Smartfóne platiť parkovné jednoduchšie a najmä lacnejšie. Prešov je prvé mesto na Slovenku, ktoré túto službu zavádza.
Aplikáciu je možné nájsť na stránke spoločnosti VINCI Park Slovakia, s.r.o. www.vincipark.sk alebo na stránke www.smartparking.sk. Po zaregistrovaní sa a stiahnutí aplikácie do mobilu môže zákazník s mobilným internetom alebo pripojením na wifi platiť parkovné aj pomocou svojho mobilu, dokonca aj s minútovou tarifikáciou. Tento spôsob platenia parkovania bude cenovo zhodný s platbou mincami v automatoch a tým pádom lacnejší ako parkovanie prostredníctvom sms. Táto zmena bude významná najmä pre tých, ktorí potrebujú parkovanie len na pár minút alebo prekročia o pár minút predtým zaplatený čas parkovania. Už si nebudú musieť platiť hodinové parkovné, stačí zapnúť aplikáciu vo svojom smartfóne a ich parkovné sa im bude počítať po minútach. Na konci mesiaca príde zaregistrovanému účastníkovi faktúra za parkovné. „Okrem lacnejšieho a pohodlnejšieho parkovania je ďalšou výhodou aj to, že si môžete nastaviť platenie parkovania za svoje EČV, alebo aj platbu pre viaceré vozidlá. Firmy tak môžu platiť parkovanie za klientov, ktorí k nim prídu na pár minút ale aj za zamestnancov a celé to budú mať v jednej mesačnej faktúre s detailným rozpisom, samozrejme,“ hovorí o ďalších výhodách konateľ spoločnosti VINCI Park Slovakia s.r.o., Mario Grega.
V prvom parkovacom pásme, bude stáť povinné parkovné 0, 50 centov za 30 minút, potom je už tarifikácia minútová. Ak napríklad budete parkovať na mieste 45 minút a necháte v mobile zapnutú aplikáciu, nemusíte platiť plnú hodinu, ale 0,75 centov. V druhom pásme sa sekundová tarifikácia začína po 60 minútach, za ktoré je potrebné zaplatiť 0,70 centov. V treťom zelenom pásme je cena za hodinu parkovania 0,35 centov, po hodine sa parkovanie počíta už každú minútu a samozrejme, tak ako pri platbe 1€ v automate sa aj tu pri dosiahnutí 1€ počítanie zastaví, keďže 1€ je cena na 24 hodín. Minúty parkovania sa ukladajú na účte zákazníka a po mesiaci mu príde vyúčtovanie.
„Mesto Prešov ako prvé na Slovenku prináša túto jedinečnú a jednoduchú formu platenia parkovného, čím ďalej zlepšuje služby pre obyvateľov aj v tejto oblasti,“ hovorí primátor mesta, Pavel Hagyari.
Na každom automate na parkoviskách spoločnosti VINCI Parku budú informácie o tejto novej službe aj o tom, ako ju využiť. Registrácia i stiahnutie aplikácie je možné na stránke www.smartparking.sk. Pomoc a informácie v kancelárii VINCI Park na Slovenskej 40 v Prešove (Župný dom) alebo na +421 51 452 06 30.
Autor: Jana Jurčišinová
 

Vyberte región

mark